miércoles, 17 de febrero de 2016

CRÓNICAS 13-14 DE FEBREIRO

Non foi unha xornada productiva para os nosos equipos. Non só en canto a resultados, que non foron bos, senón tamén en canto á disputa de partidos xa que a metade dos nosos equipos quedaron sen competir por diferentes motivos.

PREBENXAMÍN

U.D. MOS - UNIÓN CARRASQUEIRA (SUSPENDIDO)

Os cativos do clube quedaron sen xogar esta semana debido ás goteras no pabillón Oscar Pereiro.

CADETE

FUTSAL MORRAZO 9 - UNIÓN F.S. 1

Mala saída dos cadetes que tras unha serie de semanas sen coñecer a derrota, este Domingo tocoulles sufrila e ademáis de forma xusta como reflexa o marcador final.

O partido estivo sempre de cara dos locais, en ningún momento o equipo se topou cómodo na pista e froito dese dominio chegaos ao descanso cunha desventaxa de 4-1.

Na segunda parte máis do mesmo, aínda que nas contras foi onde o Morrazo tirou máis rédito para establecer o 9-1 final.

Partido para esquecer, aprender dos erros e seguir mellorando que a liga aínda acaba de comezar.

GOLES: Ríos.

XUVENIL B

BAÍÑA B - UNIÓN F.S. B (SUSPENDIDO)

Ao igual que os prebenxamíns, o encontro que tiña que disputar o filial Xuvenil B en Baiona este Domingo quedou aprazado por mor das goteras no pavillón de Covaterreña.

XUVENIL A

UNIÓN F.S. 5 - MIRALBA 4

Gran espectáculo o que nos ofreceu o Xuvenil A este Domingo en Valadares. Un partido super completo, tanto en ataque como en defensa que tan só se viu empañado por uns minutos finais un tanto dibudativos nos que encaixamos dous goles tontos producto sen dúbida dunha excesiva relaxación.

E iso que non comezou ben o partido xa que aos poucos minutos do pitido inicial o Miralba cazábanos nunha contra e poñiase por diante. Sen embargo os nosos aproveitaron a súa maior riqueza táctica para comezar a encerrar aaos visitantes na súa area e conseguir voltear o marcador arredor do minuto 15 de xogo, anotando o empate tras unha boa xogada colectiva e o segundo nunha accioón de estratexia.

Na reanudación, parecía que o Miralba quería vir presionar máis arriba pero os nosos tiveron 10-15 minutos espectaculares nos que conseguiron anular ao rival en ataque e anotar dous goles máis que nos daba unha renda máis que ampla para afrontar os últimos 10 minutos.
Sen embargo, nunha xogada aillada os visitantes recurtaban distancias e case sen tempo para reaccionar, nun lanzamento de falta directo lograban o 4-3 e os nervios comezaron a afrorar.

A pesar de lograr o 5-3 restando 5 minutos para a conclusión nunha nova xogada de estratexia o equipo comezaba a dar mostras de inseguridade concedendo demasiados espazos o que aproveitou o Miralba para, sobre a bocina, estanlecer o 5-4 definitivo.

GOLES: Javi (2), Oscar, Sergio e Manel.

SENIOR B

ZAMÁNS 9 - 1 UNIÓN F.S.

Derrota xusta do filial Senior ante un rival superior fisicamente ao que soupemos aguantar durante a primeira metade pero que na segunda aproveitou as nosas perdidas de balón para matar o partido á contra.

Fumos nos quen nos adiantamos no marcador aos 4 minutos de xogo, pero o Zamáns logrou empatar con fortuna aos poucos minutos cun gol en propia meta á saída dun córner.
E con este marcador trnascurríu case toda a primeira metade con ocasións para ambos equipos, ata que faltando cinco minutos para o descanso foron os locais os que lograron 2 goles máis que nos tocaron moralmente de cara á segunda metade.

Nada máis sair do vestiario recibimos o 4-1 que tiraba por terra todas as nosas aspiracións. O equipo viu a empresa imposible e baixou os brazos. Esto, unido á nosa precipitación en ataque, fixo que os locais se sentirán cómodos e os goles foron caendo un tras outro cos nosos fundidos física e anímicamente.

GOLES: Dani.

SENIOR A

UNIÓN F.S. - AREALONGA (APLAZADO)

O partido do primeiro equipo foi aplazado polo comité de competición a petición do Arealonga, ao non dispor de xogadores suficientes para disputalo por mor das lesións e os compromisos laborais do seus compoñentes.